سوال: شرکت دانش‌بنیان به چه شرکت‌هایی اطلاق می‌شود؟

پاسخ: شرکت‌هایی که توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا (معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت مورد تایید این کارگروه باشند، شرکت دانش‌بنیان نامیده می‌شوند.

سوال:  چگونه می‌توان شرکت دانش‌بنیان شد؟

پاسخ: شرکت‌هایی که متقاضی دریافت تاییدیه دانش‌بنیان می‌باشند، می‌توانند با مراجعه به سامانه daneshbonyan.ir تقاضای خود را ثبت نمایند. کارگروه مربوطه شرکت‌ها را در سه مورد سطح فناوری بالا، تسلط بر دانش فنی و حداقل ساخت نمونه آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار داده و در نهایت تاییدیه دانش‌بنیان (نوپا، تولیدی و صنعتی) برای شرکت‌های مورد تایید صادر می‌گردد. در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد تاییدیه دانش‌بنیان به وبسایت کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا به آدرس daneshbonyan.ir مراجعه نمایید و یا با شماره تلفن 83533030 تماس حاصل نمایید.

سوال: آیا می‌توان از ابتدای ثبت شرکت را به عنوان دانش‌بنیان ثبت کرد؟

پاسخ: خیر، تاییدیه شرکت دانش‌بنیان فقط از طریق کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا (معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) بعد از ارزیابی صادر می‌گردد.

سوال: کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری به چه منظوری شکل گرفته است؟

پاسخ: کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری در سال 1393 توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد و ماموریت آن حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان می‌باشد و خدمات ارائه شده در کریدور صادرات در جهت توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان می‌باشد.

سوال: چه شرکت‌هایی می‌توانند از خدمات کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری استفاده نمایند؟

پاسخ: شرکت‌های دانش‌بنیان – شرکت‌های خلاقکارگزاران تجاری (واسطه‌های صادراتی، کارگزاران تجاری برون مرزی، پایگاه‌های صادراتی.

سوال: جهت دریافت خدمات کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری از طریق صندوق پژوهش و فناوری گیلان چه اقداماتی باید انجام داد؟

پاسخ: شرکت‌های متقاضی دریافت حمایت‌ها و خدمات می‌توانند درخواست خود را از طریق پیشخوان ارباب رجوع ثبت نمایند. تمامی درخواست‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

سوال: صندوق پژوهش و فناوری گیلان به عنوان کارگزار کریدور صادرات چه خدماتی ارائه می‌کند و نحوه حمایت به چه صورت است؟

پاسخ: صندوق پژوهش و فناوری گیلان به عنوان کارگزار کریدور صادرات، خدماتی از قبیل مشاوره در حوزه‌های حقوقی، صادرات و واردات و مالکیت فکری، خدمات مالی و اعتباری، تبلیغات و اطلاع‌رسانی، قرارداد هوشمند و اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری را ارائه می‌نماید. حمایت‌ها طبق دستورالعمل‌های مصوب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می‌گیرد که از طریق زبانه آئین‌نامه‌ها و مستندات قابل دسترسی است.

سوال: آیا تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان از تمامی خدمات کریدور صادرات می‌توانند استفاده نمایند؟

پاسخ: خیر، کریدور صادرات با توجه به بلوغ صادراتی شرکت‌ها و با توجه به نتیجه ارزیابی آمادگی صادرات، خدمات مورد نیاز شرکت‌ها را به آنها ارائه می‌کند. شرکت‌هایی که قصد حضور در بازارهای جهانی را ندارند شامل حمایت کریدور صادرات نمی‌باشند.

سوال: آیا کریدور صادرات خود بطور مستقیم به صادرات محصولات می‌پردازد؟

پاسخ: خیر، کریدور صادرات بطور مستقیم فعالیت صادراتی انجام نمی‌دهد لیکن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاری‌هایی با برخی واسطه‌های صادراتی تعریف نموده که در قالب شرکت‌های مدیریت صادرات، پایگاه‌های صادراتی و کارگزاران صادراتی با شرکت‌ها جهت صادرات محصولات ایشان همکاری می‌نمایند که فهرست و مشخصات تماس با این شرکت‌ها در صفحه مربوط به واسطه‌های صادراتی در وبسایت کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری ارائه شده است.